078 303 19 20
Bellen
Spoedlevering mogelijk Maatwerk oplossingen 24/7 technisch advies 25+ jaar ervaring Eenvoudig bestellen
Terug naar overzicht

Chemisch resistente voegdichting tussen 2 betonnen elementen

Het probleem ontstond als volgt: de klant heeft een second containment area waarin zich twee opslagtanks bevinden met HCL (zoutzuur). Deze inkuipingen dienen vloeistofdicht afgewerkt te zijn voor de externe keuring. Hierbij is het belangrijk dat de elastische voegdichtingen evenzeer chemische resistentie bieden tegen de aanwezige producten. In dit geval was dat dus zoutzuur met een concentratie van 20%.

De inspectie van de betonnen elementen:

Tijdens een grondige inspectie kwam aan het licht dat de huidige dichting niet meer conform veiligheidsvoorschriften was. Dit moest verholpen worden waardoor de klant bij Perspect terecht kwam. Het gevaar schuilt zich in de vervuiling die zich in de omgeving kan uitspreiden ten gevolgen van lekkages door de slechte afdichting tussen de betonnen elementen. Hiervoor worden deze inkuipingen afgekeurd. Door het nagaan van de chemische blootstellingen kwamen wij uit als geschikt product Belzona 2131. Dit is een 2-componenten elastomeer in vloeibare vorm met hoge slijtvastheid en chemische resistentie, dit i.c.m. zijn extreem hoge hechtwaardes en hoge flexibiliteit zorgt voor een optimale vloeistofdichtheid.

De inzet van onze producten

De oude voegvulling werd verwijderd en de restanten daarvan werden met behulp van stralen verwijderd. Zowel de restanten als potentiële vervuiling zijn op deze manier verwijderd. Denk dan ook aan groenaanslag. Deze voorbehandeling zorgt ervoor dat de inkuiping gereed is voor applicatie. Op onderstaande afbeeldingen ziet u het resultaat van het straalwerk, de rugvulling om de optimale diepte/breedte verhouding te bekomen en het verbruik in product te beperken. Vervolgens werd de te bewerken zone afgeplakt om vervolgens de primer aan te brengen. Om een optimale hechting te garanderen dient Belzona 2131 voorafgegaan te worden door Belzona 2911 elastomer quick dry conditioner (primer). Na 20 minuten kan de primer al over-coat worden door Belzona 2131.

Belzona 2131 is een vloeibaar rubber systeem wat ervoor zorgt dat deze eenvoudig gegoten kan worden in de voegen. Met behulp van de Belzona applicator verdelen we het product en strijken we deze glad. Met het volgende eindresultaat: zie onderstaande foto.

Rugvulling
Primer aanbrengen
Over-coat met Belzona 2131

Dit is een applicatie conform een system leaflet. Download hieronder het PDF bestand.

De gebruikte producten op een rij

Belzona 2131
Belzona 2131 is een flexibel, slijtvast polyurethaan elastomeer voor het gieten van rubberen componenten en coating van metaal en rubber oppervlakken.
Belzona 2911
Belzona 2911 is een oppervlakteconditioner speciaal ontwikkeld om de hechting van Belzona elastomeren, zoals Belzona 2111 (D&A Hi-Build Elastomer), te verbeteren.

Onze producten worden altijd getest

De klant koos Belzona vanwege de uitgebreide CRC (chemical resistant chart) waarin testen van de chemische resistentie aan zoutzuur werd bepaald en deze zeer geschikt bleek te zijn voor deze specifieke situatie. Dit in combinatie met de extreem goede allround prestaties van dit product.

Ook is het bij Perspect mogelijk om proefplaatjes aan te vragen. Wij vertrouwen op onze producten maar wij begrijpen dat u als klant vaak nog een extra bevestiging zou willen. Daarom sturen wij kosteloos proefplaatjes op zodat u deze zelf kunt testen op de specificaties die bij onze producten horen. Neem hiervoor contact op voor meer informatie.