+32489849090
Bellen
Terug naar overzicht

Fender reparatie

Onlangs heeft Perspect België een succesvolle samenwerking tot stand gebracht met een klant die actief is in de zeescheepvaart. Tijdens een inspectie werd schade geconstateerd aan de fenders – ook wel stootkussens genoemd – die als belangrijke bescherming dienen tussen grote vrachtschepen en andere objecten in de havenomgeving. De schade aan deze stootkussens is vervolgens met succes hersteld door middel van Belzona elastomeren.

Stappen voor de succesvolle reparatie

De schade aan de fenders bleek oppervlakkig te zijn, waardoor de keuze viel op de Belzona elastomeren uit de 2000-serie. Deze elastomeren zijn specifiek ontwikkeld voor toepassingen met rubberachtige ondergronden waarbij een zekere mate van beweging is vereist. De producten zijn bijzonder effectief in situaties waarin flexibiliteit en slijtvastheid noodzakelijk zijn, zoals het geval is in de scheepvaart.

1. Voorbereiding van het oppervlak

De eerste stap in de reparatieprocedure was een grondige reiniging en ontvetting van de beschadigde gebieden. Dit is een belangrijke stap die ervoor zorgt dat er geen verontreinigingen zijn die de hechting van het elastomeer kunnen beïnvloeden. Na de reiniging werd elk beschadigd gebied zorgvuldig gemaskeerd om een nette en professionele afwerking te garanderen na de applicatie van het elastomeer.

2. Oppervlakteruwheid creëren

Om een optimale hechting te verzekeren, werd het oppervlak voorbewerkt met een MBX Bristle Blaster en een Roughing Brush. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat het oppervlak de juiste ruwe textuur krijgt, wat nodig is voor de beste resultaten. Door deze stap uit te voeren, creëert men een optimale omgeving voor de Belzona elasstomeren om zich goed te hechten aan het oppervlak

3. Voorbereiding met Belzona 2911 Conditioner

Voordat het elastomeer werd aangebracht, werd het opgeruwde gebied behandeld met de Belzona 2911 conditioner. Dit product bereid het oppervlak voor op de applicatie van het elastomeer en draagt bij aan een sterke hechting. Het gebruik van een conditioner is een belangrijke stap in het reparatieproces, omdat het ervoor zorgt dat de hechting tussen het elastomeer en het oppervlak optimaal is.

4. Toepassing van het Belzona 2111 elastomeer

Na het voorbereiden van het oppervlak, werd het Belzona 2111 elastomeer met zorg aangebracht. Dit elastomeer is specifiek ontworpen voor het herstellen van rubberachtige toepassingen. Het biedt uitstekende flexibiliteit en is bestand tegen slijtage, dit is belangrijk in de dynamische omgeving van de scheepvaart. De toepassing vereist precisie en vakmanschap om ervoor te zorgen dat het elastomeer gelijkmatig en zonder luchtbellen wordt aangebracht.

Dankzij deze gestructureerde aanpak kon de schade aan de fenders in een korte tijd worden hersteld, waardoor ze snel weer beschikbaar waren voor verhuur. Dit voorbeeld van vakmanschap toont niet alleen de effectiviteit van de gekozen reparatietechnieken en materialen aan, maar bevestigt ook de inzet van Perspect België voor duurzame en kosteneffectieve oplossingen in de maritieme sector.

Met de fenders nu in uitstekende staat, kunnen ze hun belangrijke rol blijven vervullen in het waarborgen van de veiligheid en bescherming van schepen en de bijbehorende infrastructuur binnen de haventerminal.

Heeft u technisch advies nodig?

Bij Perspect België helpen wij u met technische ondersteuning en duurzame Belzona-oplossingen voor reparatie en bescherming. Neem contact op voor meer informatie en een passend advies.