+32489849090
Bellen
Terug naar overzicht

Preventie en permanente oplossing voor potentiële lekkage bij Nozzle

Bij het dichten van lekkages in kritieke industriële omgevingen zoals de petrochemie, waar 24/7 productie cruciaal is, is snelheid, effectiviteit en maatwerk essentieel. Perspect Benelux biedt met de Belzona-producten oplossingen die op maat gemaakt zijn voor elke situatie, met als doel langdurige bescherming en preventie van verdere schade. In dit project hebben we succesvol een potentiële lekkage aan een nozzle verholpen, waarbij de productie zonder onderbreking door kon gaan.

Uitdaging: Potentiële lekkage nozzle door interne corrosie

Tijdens een routinematige inspectie bij een petrochemisch bedrijf werd geconstateerd dat de wanddikte van een nozzle sterk was verminderd als gevolg van interne corrosie en erosie. Deze verslechtering bracht het risico op lekkage met zich mee, wat de bedrijfscontinuïteit zou bedreigen. Vervanging van de nozzle was echter geen optie vanwege de continue productie. Om veiligheidsredenen moest de reparatie binnen 72 uur plaatsvinden.

Is uw wanddikte van de asset afgenomen door interne corrosie of erosie? Neem contact met onze technisch adviseer voor vrijblijvend advies!

Oplossing: Maatwerk en snelle reparatie met belzona

Na een grondige analyse door de specialisten van Perspect Benelux is een maatwerkoplossing geadviseerd. We kozen ervoor om op maat gemaakte klemmen om de nozzle aan te brengen, die verlijmd zouden worden met Belzona 1111 (Super Metal). Vervolgens werd de ruimte tussen de nozzle en de klem opgevuld door injectie met Belzona 1391T. Deze procedure zorgde voor een versterking van de nozzle, waarbij de klem de functie van de nozzle volledig zou kunnen overnemen in het geval van een lekkage.

De keuze voor Belzona-producten werd gemaakt op basis van hun bewezen kracht en duurzaamheid. Belzona 1111 (Super Metal) staat bekend om zijn uitstekende adhesie en mechanische sterkte, ideaal voor het verlijmen van componenten in corrosieve omgevingen. Belzona 1391T is speciaal ontwikkeld voor bescherming tegen hoge temperaturen en corrosieve stoffen, waardoor het een perfecte aanvulling is in deze kritieke toepassing.

Werkwijze: reparatie nozzle

Om de nozzle effectief te repareren en verdere lekkage te voorkomen, werd de volgende werkwijze gehanteerd:

Injectie van Belzona 1391T: Tot slot werd de ruimte tussen de klem en de nozzle volledig opgevuld met Belzona 1391T, een materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen en corrosieve media. Deze injectie zorgde ervoor dat de klem de functie van de nozzle overneemt bij een eventuele lekkage, wat de veiligheid en bedrijfszekerheid verhoogt.

Voorbereiding van de ondergrond: Het oppervlak van de nozzle werd eerst grondig gereinigd en opgeruwd met Atex-gecertificeerde apparatuur van Allmet Tools, waaronder de Rough Boy en de Straight Grinder. Dit zorgde voor optimale hechting van de Belzona-producten.

Verlijming van de klemmen: De speciaal ontworpen klemmen werden vervolgens verlijmd met Belzona 1111 (Super Metal), een hoogwaardige epoxy die een sterke en duurzame hechting garandeert, zelfs onder zware industriële omstandigheden.


Gebruikte producten

  • Belzona 1111 (Super Metal): Een veelzijdige epoxy voor verlijming, herstelling en bescherming in uiteenlopende industriële toepassingen. Dit materiaal biedt superieure mechanische sterkte en hechting.
  • Belzona 1391T: Een beschermende coating, ontwikkeld om bestand te zijn tegen extreme temperaturen en chemische aantasting. Het materiaal is bijzonder geschikt voor toepassingen waar hoge druk en corrosie voorkomen.

Waarom kiezen voor Perspect België?

Bij Perspect Benelux leveren we niet alleen producten, maar bieden we ook volledige ondersteuning en advies om ervoor te zorgen dat onze oplossingen optimaal aansluiten bij uw specifieke uitdagingen. Met een team van technische specialisten en een diepgaande kennis van de industrie, zorgen wij ervoor dat uw productie veilig en efficiënt kan doorgaan. We leveren spoedservice binnen 24 tot 72 uur, bieden on-site support, en adviseren bij elk stadium van de reparatie.

Heeft u technisch advies nodig?

Bent u op zoek naar een betrouwbare oplossing voor corrosieproblemen of potentieel lekkages? Neem vandaag nog contact op met ons op voor een op maat gemaakt technisch advies. Onze expert staat klaar om uw vraagstuk te bespreken en samen met u de juiste oplossing te vinden.