+32489849090
Bellen
Terug naar overzicht

Snelle reparatiedichting van een leiding in een chemische fabriek

Bij een chemische fabriek in Nederland werd een ernstige lekkage aan een leiding ontdekt als gevolg van hevige corrosie. Om verdere schade te voorkomen en de productie veilig te kunnen voortzetten, werd gekozen voor een duurzame oplossing met Belzona 1111 Super Metal en Belzona Super Wrap II. Deze oplossing bood niet alleen een onmiddellijke reparatie, maar garandeerde ook langdurige bescherming tegen toekomstige lekkages.

Uitdaging: Corrosie en lekkages door materiaalafname

Door pitting-corrosie was de wanddikte van de leiding aanzienlijk verminderd. Dit resulteerde in meerdere lekkages aan de onderzijde van de leiding, die rustte op een betonnen ligger. Dit type schade kan niet alleen de integriteit van de installatie bedreigen, maar ook leiden tot ongeplande stilstanden en verhoogde kosten.

Heeft u te maken met lekkages door corrosie? Vraag nu technisch advies aan en ontdek onze oplossing voor lekdichting!

Oplossing: Verlijmen en verstevigen met Belzona

Om de lekkage snel en effectief te dichten, werd geadviseerd een metalen plaat te verlijmen met Belzona 1111 Super Metal. Dit materiaal staat bekend om zijn uitstekende hechting en structurele sterkte, waardoor het ideaal is voor het herstellen van leidingen met ernstige materiaalschade. Nadat de plaat was geplaatst, werd de leiding verstevigd met het ISO-gecertificeerde carbon fiber wrapping systeem, Belzona Super Wrap II, dat een langdurige bescherming biedt tegen corrosie en verdere lekkages.


Voorbereiding en werkwijze: Grondige oppervlaktebehandeling voor een sterke hechting

Een succesvolle reparatie begint met een goede voorbereiding. Daarom werden er metingen uitgevoerd om het zout- en chloridegehalte te bepalen met behulp van een Bresle-test. De hoge waarden maakten het noodzakelijk om het oppervlak te ontzouten met Belzona Saltaway, waarna het werd nagespoeld met gedemineraliseerd water. Vervolgens werd de leiding gestraald volgens Belzona-specificaties (SA 2.5) om een inslagprofiel van minimaal 75 micron te bereiken.

Wilt u meer weten over de stappen die nodig zijn voor een succesvolle lekkagedichting? Neem contact op met onze experts voor technische ondersteuning!

Toepassing: Duurzame reparatie met Belzona 1111 en Super Wrap II

Na de oppervlaktebehandeling werd een metalen plaat van 1500 x 1000 x 5 mm over de lekkages verlijmd met Belzona 1111 Super Metal. Vervolgens werden alle oneffenheden, zoals lasnaden en oude reparaties, opgevuld om een glad oppervlak te creëren. Dit was essentieel voor de volgende stap: het aanbrengen van Belzona Super Wrap II. Dit carbon fiber wrapping systeem biedt niet alleen structurele sterkte, maar beschermt de leiding ook langdurig tegen verdere corrosie en mechanische belasting.

Resultaat: Betrouwbare bescherming en continue bedrijfsvoering

Dankzij de toegepaste Belzona-oplossingen kon de lekkage effectief worden hersteld zonder de productie te hoeven stilleggen. De leiding is nu beschermd tegen toekomstige lekkages, waardoor stilstand en kostbare reparaties in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Heeft u technisch advies nodig?

Benieuwd hoe Belzona-oplossingen uw bedrijf kunnen beschermen tegen lekkages en stilstand? Vraag direct een gratis adviesgesprek aan.