+32489849090
Bellen
Terug naar overzicht

Internal lining production vessel

In de petrochemische industrie is het belangrijk om apparatuur zoals productievaten effectief te beschermen tegen de agressieve invloeden van ruwe olie, koolwaterstoffen en proceschemicaliën. Bij een klant uit de petrochemische sector werd een productievat geconfronteerd met aanzienlijke corrosie en slijtage aan het metalen binnenwerk. Deze problemen waren het gevolg van langdurige blootstelling aan ruwe olie en andere chemicaliën, wat uiteindelijk het risico op lekkages en ernstige schade aan de apparatuur vergrootte.

Oplossing: hoge chemische en erosiebestendigheid

De Belzona 1391 S coating biedt uitstekende bescherming tegen temperaturen tot 110°C en is ideaal voor apparatuur die constant ondergedompeld is in agressieve media. Voor toepassingen waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot 130°C, biedt de Belzona 1391 T een nog hoger niveau van bescherming. Beide coatings zijn tweedelige systemen die niet alleen chemische resistentie bieden, maar ook zeer goed bestand zijn tegen erosie en corrosie. Dit maakt ze uitermate geschikt voor gebruik in de petrochemische industrie, waar de combinatie van hoge temperaturen en agressieve chemicaliën een dagelijkse uitdaging vormt.

Aanleiding voor internal lining production vessel

Het productievat in kwestie is specifiek ontworpen voor de verwerking van ruwe olie. De samenstelling van deze olie, samen met de aanwezige koolwaterstoffen en andere proceschemicaliën, veroorzaakte na verloop van tijd aanzienlijke slijtage en corrosie aan het metalen binnenwerk. Zonder adequate bescherming kan dit leiden tot kostbare uitvaltijd en reparaties. De keuze voor een interne bekleding met Belzona 1391 T en Belzona 1391 S zorgt ervoor dat het vat langdurig beschermd is tegen deze agressieve invloeden, wat de operationele efficiëntie en levensduur van het vat aanzienlijk verhoogt.tten, kunnen deze snel en eenvoudig worden geappliceerd in de besloten ruimten.

Werkwijze: toepassing van de internal lining

De voorbereiding van het oppervlak is cruciaal voor een succesvolle applicatie. Na het gritstralen, uitgevoerd volgens de strikte Belzona instructies en methodestatements, werden de lasnaden en nozzles handmatig voorzien van een stripe coat met Belzona 1391 T. Deze extra beschermlaag biedt gerichte bescherming op de meest kwetsbare punten van het vat. Vervolgens zijn met behulp van hot-airless spray twee lagen Belzona 1391 S over het gehele binnenoppervlak aangebracht, wat zorgt voor een gelijkmatige en duurzame bekleding. Tot slot werd op de bodem van het vat een extra laag Belzona 1391 T aangebracht, speciaal om bescherming te bieden tegen de impact van het sand-jetting systeem dat gebruikt wordt voor reiniging.

Waarom kiezen voor belzona?

Belzona biedt oplossingen die verder gaan dan alleen bescherming; onze coatings dragen bij aan de efficiëntie en betrouwbaarheid van uw productieprocessen. De Belzona 1391 T en 1391 S zijn ontworpen om te presteren onder de zwaarste omstandigheden, met een focus op duurzaamheid en eenvoud in toepassing. Door te kiezen voor Belzona, kiest u voor langdurige bescherming en minder uitvaltijd, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en een hogere operationele continuïteit.

Heeft u technisch advies nodig?

Bij Perspect België helpen wij u met technische ondersteuning en duurzame Belzona-oplossingen voor reparatie en bescherming. Neem contact op voor meer informatie en een passend advies.