+32489849090
Bellen
Terug naar overzicht

Snel ingrijpen bij lekkage in stoomleiding van gasleverancier

Bij een grote gasleverancier was een lekkage ontstaan in een stoomleiding door corrosie en erosie. Om de impact op het productieproces te minimaliseren, moest de lekkage snel en effectief worden verholpen. Dit vereiste niet alleen een snelle, maar ook een betrouwbare oplossing om verdere schade en kostbare stilstand te voorkomen.

De uitdaging: Lekkage in ATEX-zone

De lekkage bevond zich binnen een ATEX-zone, wat extra eisen stelde aan de reparatie. In deze omgevingen, waar explosiegevaar bestaat, moet koud werk worden uitgevoerd met EX-gecertificeerd gereedschap. Een goede oppervlaktevoorbehandeling was essentieel voor het waarborgen van de hechting en duurzaamheid van de reparatie. De lokale contractor koos daarom voor het EX-gecertificeerde slijpgereedschap van Allmet Safety Tools, speciaal ontwikkeld voor gebruik in Gas Zones 1 en 2.

Oplossing: Reparatie met Belzona 1511

Na het opruwen en grondig reinigen van de beschadigde leiding werd gekozen voor Belzona 1511 om de lekkage te dichten. Dit hoogwaardige reparatiemateriaal is bekend om zijn uitstekende chemische resistentie en hittebestendigheid tot wel 210 °C, wat het ideaal maakt voor industriële toepassingen zoals deze. De Belzona 1511 werd met een kortharige kwast nauwkeurig aangebracht, waarna een gladde afwerking werd verkregen met een Belzona-applicator.

Resultaat: Duurzame bescherming én betrouwbare reparaties

De keuze voor Belzona 1511 leverde niet alleen een snelle, maar ook duurzame reparatie op. Dit product is speciaal ontwikkeld voor veeleisende omgevingen en biedt betrouwbare bescherming tegen chemische aantasting en extreme temperaturen. Het wordt veelvuldig toegepast bij process vessels, distillatiekolommen, warmtewisselaars, tanks, pijpleidingen en scrubber units. Met deze reparatie kon de gasleverancier zijn productie veilig hervatten, zonder risico op verdere lekkages of stilstand.

Heeft u technische informatie en ondersteuning nodig?

Heeft u een vergelijkbaar probleem in een ATEX-zone of andere uitdagende industriële omgeving? Bij Perspect Benelux staan we klaar om u te adviseren over de beste reparatie- en beschermingsoplossingen ook als het gaat om koudlassen in ATEX-zones. Neem contact met ons op voor deskundig advies en ontdek hoe onze producten uw bedrijfsvoering kunnen ondersteunen.