+32489849090
Bellen
Terug naar overzicht

Uitdaging: cavitatieschade aan scheepsvessel

Tijdens een inspectie werd ernstige cavitatieschade ontdekt bij de ophanging van een scheepsschroef. De vorm van de roerder en de schroef leidde tot zware erosie en pittingcorrosie aan de vessel. Dit soort schade, veroorzaakt door cavitatie, kan zonder snelle interventie leiden tot ernstige operationele problemen. Dit resulteert in downtime én winstverlies.

Oplossing: Herstel met Belzona 1311 en bescherming met Belzona 2141

Om de schade te herstellen en toekomstige cavitatie te voorkomen, werd gekozen voor een combinatie van Belzona-producten:

Reparatie: Belzona 1311 Ceramic R-Metal

De beschadigde plekken werden gerepareerd met Belzona 1311 Ceramic R-Metal, een reparatiemateriaal versterkt met keramische deeltjes. Dit product biedt uitstekende weerstand tegen erosie en pittingcorrosie en is ideaal voor herstelwerkzaamheden aan metalen oppervlakken die aan zware slijtage onderhevig zijn.

Bescherming: Belzona 2141 ACR-Fluid Elastomer

Na de reparatie werd de vessel beschermd tegen toekomstige cavitatie en erosie door een coating aan te brengen van Belzona 2141 ACR-Fluid Elastomer. Dit flexibele rubbermateriaal biedt langdurige bescherming tegen slijtage, cavitatie, erosie en corrosie. In combinatie met een onderlaag van Belzona 1341 zorgt dit systeem voor een duurzame bescherming van het herstelde oppervlak.


Werkwijze: Stapsgewijze aanpak voor optimaal resultaat

  • Bescherming: Tot slot werden twee lagen Belzona 2141 ACR-Fluid Elastomer aangebracht om het oppervlak te beschermen tegen toekomstige schade.
  • Inspectie en metingen: De zout- en chloridewaarden van het oppervlak werden gemeten met behulp van de Bresle-test. De waarden bleken te hoog, wat duidde op de noodzaak van een grondige reiniging.
  • Ontzouten: Het oppervlak werd ontzout met Belzona Saltaway en vervolgens gespoeld met gedemineraliseerd water om het chloridegehalte te verlagen.
  • Oppervlaktevoorbereiding: Na het ontzouten werd het oppervlak gestraald volgens de specificaties van Belzona.
  • Reparatie: De door cavitatie veroorzaakte pittingcorrosie werd gevuld met Belzona 1311 Ceramic R-Metal.


Resultaat: Volledig herstel en duurzame bescherming

Na deze grondige herstelwerkzaamheden was de vessel weer volledig operationeel en optimaal beschermd tegen verdere cavitatieschade. Door de combinatie van Belzona-producten is het schip nu beter bestand tegen de zware omstandigheden waaraan het dagelijks wordt blootgesteld.

Gebruikte producten

  • Belzona Saltaway: Voor het ontzouten van het oppervlak.
  • Belzona 1311 Ceramic R-Metal: Voor de reparatie van pittingcorrosie en cavitatieschade.
  • Belzona 2141 ACR-Fluid Elastomer: Voor de flexibele bescherming tegen erosie, cavitatie en corrosie.

Industrie: Scheepvaart, Nederland

Dit project vond plaats in de Nederlandse scheepvaartindustrie, waar betrouwbare reparatieoplossingen essentieel zijn voor de operationele continuïteit.

Technische informatie en ondersteuning

Heeft u ook te maken met cavitatieschade of corrosieproblemen? Perspect Benelux biedt technische oplossingen en advies op maat. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe onze Belzona-producten u kunnen helpen om uw apparatuur te herstellen en te beschermen.

Heeft u technisch advies nodig?

Bij Perspect België helpen wij u met technische ondersteuning en duurzame Belzona-oplossingen voor reparatie en bescherming. Neem contact op voor meer informatie en een passend advies.