+32489849090
Bellen
Terug naar overzicht

Project: beschadigde tubeplates aan boord van een schip

Het probleem

Tijdens een inspectie aan boord van een schip werden zware beschadigingen ontdekt aan twee tubeplates. Zonder snelle actie zou dit ernstige gevolgen kunnen hebben voor de operationele efficiëntie van het schip. Gelukkig had het personeel voldoende Belzona-producten op voorraad om zowel de noodzakelijke reparaties uit te voeren als duurzame bescherming aan te brengen.

Oplossing: Reparatie met Belzona 1111 en bescherming met Belzona 1321

De reparatie en bescherming van de tubeplates werd uitgevoerd in twee stappen:

Reparatie: Belzona 1111

Voor het herstellen van de beschadigde tubeplates werd Belzona 1111 ingezet. Deze twee-componenten metaalpasta is speciaal ontwikkeld voor het herstellen, verlijmen en repareren van machines, installaties en metalen onderdelen. Het product is bestand tegen diverse chemicaliën en corrodeert niet, waardoor het ideaal is voor maritieme toepassingen. Daarnaast is het eenvoudig te mengen en aan te brengen met conventionele gereedschappen, wat de reparatietijd verkort.

Bescherming: Belzona 1321

Na de succesvolle reparatie was het van cruciaal belang om de tubeplates te beschermen tegen toekomstige schade. Hiervoor werd gekozen voor Belzona 1321, een oplosmiddelvrije epoxy coating die metalen oppervlakken langdurige bescherming biedt tegen erosie en corrosie. Dit product is niet alleen chemisch resistent, maar vormt ook een sterke barrière tegen slijtage door continue blootstelling aan zware omstandigheden.


Resultaat: Volledige reparatie en bescherming in 2 dagen

Binnen twee dagen was de volledige applicatie aan beide tubeplates afgerond. Op de eerste dag werden de beschadigingen gerepareerd met Belzona 1111, terwijl de tweede dag werd besteed aan het aanbrengen van de duurzame bescherming met Belzona 1321. Door deze efficiënte aanpak konden de tubeplates snel weer in bedrijf worden genomen, zonder de hoge kosten en vertragingen van vervanging.


Duurzaamheid en kostenbesparing

Het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen is niet alleen kostbaar, maar ook tijdrovend. De innovatieve oplossingen van Belzona, sinds 1952, helpen bedrijven wereldwijd om hun machines en installaties te repareren, beschermen en verbeteren. Dit bespaart niet alleen kosten, maar ook waardevolle grondstoffen, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Technische informatie en ondersteuning

Bent u op zoek naar betrouwbare reparatie- en beschermingsoplossingen voor uw apparatuur? Bij Perspect Benelux bieden wij technische ondersteuning en advies voor een breed scala aan industriële toepassingen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de juiste Belzona-producten voor uw specifieke uitdagingen.

Heeft u technisch advies nodig?

Bij Perspect België helpen wij u met technische ondersteuning en duurzame Belzona-oplossingen voor reparatie en bescherming. Neem contact op voor meer informatie en een passend advies.