+32489849090
Bellen
Terug naar overzicht

Uitdaging: bescherming van rotorbladen in de windenergie-industrie

Bent u betrokken bij het onderhoud van windmolens en geconfronteerd met schade aan rotorbladen door extreme weersomstandigheden? Tijdens een grondige inspectie van een windmolen werden aanzienlijke beschadigingen aan de rotorbladen ontdekt. Met de juiste erosiebestendige coating kon deze schade direct ter plaatse worden hersteld, waardoor verdere degradatie werd voorkomen.

Probleem: Gevolgen van putcorrosie op rotorbladen

Rotorbladen van windmolens staan constant bloot aan extreme weersomstandigheden, wat leidt tot putcorrosie. Deze corrosie maakt het oppervlak van de bladen ruwer, wat turbulentie veroorzaakt en de efficiëntie van de windmolen verlaagt. Dit kan resulteren in een significante afname van de energieproductie, wat directe impact heeft op uw operationele efficiëntie.

Oplossing: Belzona 5721 leading edge protection

Belzona biedt een gespecialiseerde oplossing met de Belzona 5721 Leading Edge Protection, een twee-componenten coating die speciaal is ontwikkeld voor de bescherming van de rotorbladen. Deze coating onderscheidt zich door:

  • Gemakkelijk aan te brengen: Snel en eenvoudig met een kwast.
  • Oplosmiddelvrij: Veilig in gebruik, zonder schadelijke dampen.
  • Koude uitharding: Geschikt voor diverse weersomstandigheden.
  • Snelle uithardingstijd: Minimaliseert downtime.


Toepassing: On-site reparatie voor minimale onderbreking

Het team van Belzona voerde de reparatie direct ter plaatse uit, zonder dat de rotorbladen naar een werkplaats hoefden te worden verplaatst. Dit bespaart tijd en kosten, en zorgt ervoor dat de windmolen snel weer operationeel is.

Resultaat: Verhoogde duurzaamheid en productiviteit van windmolens

In een tijd waarin Nederland steeds meer afhankelijk wordt van windenergie, is preventief onderhoud essentieel. De Belzona 5721 biedt langdurige bescherming tegen erosie en andere externe invloeden, wat de levensduur van uw windmolenbladen verlengt en de energieproductie optimaliseert.

Heeft u technisch advies nodig?

Heeft u behoefte aan effectieve bescherming voor uw windmolenbladen? Neem contact op met ons technische team voor een persoonlijk advies.